VAŠI PODATKI

Novice

10 Nasvetov pri najemu avtomobila

Za brezskrbno izkušnjo najema vozila pri Renty rent a car smo za vas pripravili 10 uporabnih nasvetov in priporočil.

 

1. Pravočasno opravite rezervacijo vozila

 

To je zelo pomembno, predvsem med vikendi in v višku poletne sezone. V izogib slabi volji zaradi omejene razpoložljivosti vozil priporočamo, da rezervacijo naredite vsaj 1-2 tedna pred samim najemom.

 

2. Podajte nam čim več informacij

 

V primeru, da najemate vozilo na letališču oziroma ste izbrali dostavo na poljubno lokacijo vas naprošamo, da nam posredujete številko leta (da smo seznanjeni z morebitnii zamudami) ter telefonsko številko, na katero boste dosegljivi v času dostave.

 

3. Ne pozabite na varščino

 

Tako kot druga rent a car podjetja, je tudi pri nas eden izmed pogojev za najem varščina. Znesek depozita variira med 250,00€ in 800,00€, odvisno od ranga vozila, ki ga najemate. Depozit se na kreditni kartici zablokira (rezervirana sredstva) in ob vračilu vozila sprosti.

 

4. S seboj imejte vse potrebne dokumente

 

Za najem vozila potrebujete osebni dokument ter veljavno vozniško dovoljenje za celotno obdobje najema. Prav tako ne pozabite kreditne kartice za varščino in po želji za plačilo.

 

5. Vožnja v tujini

 

Če nameravate z našim vozilom zapustiti Slovenijo nas o tem obvestite, sploh v primeru, da se odpravljate v države izven Evropske unije (Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, idr...), saj so v tem primeru pogoji za najem drugačni. Za vožnjo v tujini je doplačilo za zeleno karto.

 

6. V primeru prometne nesreče nas nemudoma pokličite

 

Če ste z najetim vozilom udeleženi v prometni nesreči oziroma pride do kakršnekoli poškodbe vozila nas nemudoma. V primeru nesreče pokličite policijo na 112, saj bomo za upoštevanje zavarovanja potrebovali policijski zapisnik ter Evropsko poročilo o dogodku.

 

7. Nikoli ne puščajte osebnih stvari v vozilu

 

Če svoje stvari pustite v najetem avtomobilu, obstaja potencialna nevarnost, da nekdo vdre vanj in vam stvari ukrade. Prav tako je obvezno, da dokumente in ključe avtomobila vedno vzamete s seboj.

 

8. Poraba goriva

 

Politika našega podjetja glede goriva je sledeča. Sami morate dotočiti porabljeno gorvio, torej najeto vozilo pripeljete nazaj z istim nivojem goriva, kot ga je imelo ob prevzemu. V nasprotnem primeru se manjko zaračuna po našem ceniku.

 

9. Upoštevajte prometne predpise in pravila

 

Vedno upoštevajte omejitve hitrosti in bodite pozorni na stacionarne in mobilne merilnike hitrosti. Vozilo parkirajte na označenih parkirnih mestih in varovanih. Ne puščajte najetega avtomobila parkiranega na območjih z omejitvami, da se izognete morebitnim globam. Vedno upoštevajte prometne razmere. Najpomembnejši nasvet je, da z najetim vozilom ravnajte kot z lastnim.

 

10. Avtoceste

 

V Sloveniji lahko brez skrbi vozite po avtocestah, saj so vsa naša vozila opremljena s slovensko vinjeto, ki vam to omogoča. Da bi se izognili morebitnim kaznim, bodite vedno previdni, če prečkate mejo, saj imajo nekatere države cestnine, druge pa tuje vinjete, ki niso krite z naše strani.

novice
10 Nasvetov pri najemu avtomobila

Za brezskrbno izkušnjo najema vozila pri Renty rent a car smo za vas pripravili 10 uporabnih nasvetov in priporočil.  

Preberi več
novice
Poslovni najemi vozil

Poslovni najem je za dinamična podjetja bolj primeren kot nakup vozila. Vas zanima zakaj?

Preberi več
novice
Prevozi z voznikom

Potrebujete prevoz do letališča, sprejem za poslovne partnerje, poroko ali skupino turistov? Potem ste na pravem mestu.

Preberi več
novice
Vožnja v snegu

Se odločate za najem vozila v zimskih razmerah? Preden se podate na cesto, preberite nekaj napotkov..

Preberi več
si en